Detaljmarked

 

BLOMSTERJORD TORVFRI

Blomsterjord er ideell til planting av blomster/ planter i krukker, blomsterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Blomsterjord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Blomsterjord til planting av hekk og busker.

Leveres i 10 liters sekk.


KRUKKEJORD TORVFRI

Krukkejord er ideell til planting av blomster/ planter i krukker, blomsterkasser, altankasser og til omplanting av stueplanter. Krukkejord anbefales også særlig til rosebed, men fungerer utmerket også i andre typer bed. Det er heller ingenting i veien for å benytte Krukkejord til planting av hekk og busker.

Leveres i 50 liters sekk.


GARTNERJORD

Gartnerjord kan med fordel legges ut som et vakkert mørkt toppsjikt over den eksisterende jorden i hagen. Gartnerjord vil da over tid bli en del av den eksisterende jorden. Gartnerjord kan også med fordel blandes inn i den eksisterende hagejorden med en gang. Dette gjør særlig leirjord mer porøs og luftig, og sandjord vil få et høyere og mer stabil humusinnhold. Gartnerjord kan også brukes som et rent voksemedium.

Leveres i 50 liters sekk


SILISIUMKALK

Jorda i hagen bør ha en pH verdi rundt 5,5 - 6,5. Riktig pH er viktig for å få en god jordstruktur og best mulig effekt av gjødselen som vi bruker. Overdosering med kalk er ikke gunstig, da det kan medføre mangelsykdommer på enkelte planter. Som vedlikeholdskalking er det fornuftig å bruke 2-3 kg pr 10 m² hvert andre til tredje år. Dette skal være nok til å motvirke naturlige forsuringsprosesser. Det trengs mer kalk på leirjord enn på sandjord. Ta gjerne en jordanalyse om du er usikker på hvilken pH du har i jorda. SILISIUMKALK har en ekstra positiv effekt ved at Silisium bidrar til å styrke plantene mot sykdom og andre miljøfaktorer.

Leveres i 10 liters bøtte.


VERMI-PRO

VERMI-PRO vermikompost er en organisk gjødsel som bedrer jordas fysiske egenskaper, inneholder humussyrer og vekststimulerende stoffer, og har en rik mikroflora som gir sykdomshemmende effekt. Meitemark er avgjørende for livet i jord, og ved å gjødsle med vermikompost fra meitemark gir du naturens egen livgivende gjødsel. Skal du plante grønnsaker eller blomster, legg 50 ml (en håndfull) VERMI-PRO i hullet før du planter. Til flerårige planter kan du på samme måte legge en god håndfull rundt plantene hvert år. Skal du så, arbeider du litt VERMI-PRO inn i det øverste jordlaget i forholdet 1-5. Du kan også lage te av vermikomposten, som helles direkte på jorda eller sprøytes på plantene som gjødsel og hjelp mot sykdom. Denne teen kan du også legge frø i et døgn før du sår. Du kan lese på nettsiden www.gronnvekst.no om hvordan du lager kompost-te.

Leveres i 6 liters sekk.